Millora el teu descans: astènia de tador

Published : 2021-01-14 14:10:14
Categories :

Millora el teu descans: astènia de tador

Efectivament, viure a la Mediterrània té grans avantatges, però també condiciona el nostre cos a variar les seves funcions a causa dels canvis climàtics que suposa tenir 4 estacions a l'any.

Sempre se sent parlar de l'astènia primaveral però, a moltes persones els afecta aquest tipus d'episodis d'inestabilitat a la tardor de forma més acusada. La reducció d'hores de sol altera nostres bioritmes necessitant un període d'adaptació.

Disminuir la llum solar augmenta la segregació de melatonina incrementant la nostra necessitat de dormir a el temps que es redueix la serotonina que afecta la sensació de tristesa. La conclusió és que en la fase d'adaptació a la nova estació patim astènia de tardor traduït en sensació de somnolència durant el dia, cansament, falta de concentració, apatia, irritabilitat ...

Els experts indiquen que és més freqüent entre individus entre 20 i 50 anys i major proporció en dones. Encara que aquesta fase de desequilibri és passatgera, pot fins i tot suposar una baixada de defenses pel que hem d'intentar fer-li front als nostres símptomes.

Ajudes efectives per dormir millor a la tardor

Seguir una dieta sana i equilibrada eliminant aliments que contribueixin a realitzar digestions pesades. Eliminar o reduir el consum d'excitants: cafè, te, coles ...

Exercici moderat diari. 30 minuts d'activitat física activaran les nostres endorfines millorant la sensació de tristesa.

Dormir més i millor. Després de les vacances hem estat conscients que el llit de l'hotel es dormia bé i a l'tornar a casa no aconseguim descansar. És possible que necessitis canviar de matalàs. Segueix un horari ferm per dormir i aixecar-te. Allarga una mica les hores de son per millorar la producció de serotonina que t'ajudarà a recuperar l'ànim i tenir pensaments més alegres i positius.

Gaudeix la vida. Fes una llista de la teva hobbies oblidats i intenta reprendre alguna d'aquestes activitats.

Aprofita la llum de el sol tot el que puguis. Encara no fa realment fred, pots organitzar les teves activitats per realitzar exercici o els teus hobbies a l'aire lliure.

Share this content

Add a comment

 (with http://)