Primavera, al·lèrgies i son

Published : 2021-01-14 15:46:01
Categories :

Primavera, al·lèrgies i son

Sabies que un sol àcar de la pols produeix prop de 20 excrements de residus a el dia, cada un amb una proteïna a les que moltes persones són al·lèrgiques?

A l'hora d'escollir un matalàs es dubta sobre l'article més adequat per evitar la proliferació d'àcars, encara que possiblement no parem importància a la forma en què protegim aquest matalàs dels terribles enemics.

El làtex és un material anti bactericida pel que l'acumulació d'àcars només seria possible a la funda. Les viscoelàstiques i escumes tècniques tampoc són materials on els àcars els sigui fàcil sobreviure. El matalàs de molles sí que té un nucli adequat per ser el paradís de tot tipus de bacteris.

És cert que els teixits de gairebé tots els matalassos d'una mínima qualitat tenen tractaments antiàcars i antibactericidas però el seu efecte té una durada limitada. Cal tenir en compte que l'àcar s'alimenta de la descamació de la pell per la qual cosa el llit és una font immensa d'aliment.

Una de les raons per les quals s'aconsella canviar un matalàs al voltant dels 10 anys és per motius d'higiene però hem d'ajudar amb aquestes precaucions.

La millor solució per a una persona al·lèrgica a aquest tipus o un altre tipus d'al·lèrgens és protegir el matalàs de forma adequada. Una funda completa que cobreixi el matalàs per tota la seva superfície i un protector encoixinat a la part superior de quatre punts d'ajust fabricat amb un farciment de fibra antial·lèrgica crearà una barrera amb el nucli. Hi ha diversos tipus de fibra especial allerban o amicor són les més utilitzades pels diferents fabricants i aconsegueixen que l'àcar no pugui sobreviure. A el mateix temps és fàcil de rentar, si es vol eliminar qualsevol resta amb aigua calenta a 60ºC n'hi ha prou.

Sempre és possible canviar aquest protector si s'ha espatllat amb les rentades la qual cosa és més econòmic que haver de canviar el matalàs en poc temps per haver-se convertit en un enemic farcit d'invasors.

Existeixen més tipus de protectors per a un altre tipus de necessitats. Mantenir un matalàs de la manera més higiènica possible també ens pot ajudar de gaudir d'un millor descans.

Share this content

Add a comment

 (with http://)