L'estrès i el son

Published : 2021-01-14 14:18:40
Categories :

L'estrès i el son

L'estrès. Com recuperar el son si et despertes amb ansietat.

L'estrès és una de les malalties més esteses en la societat actual. S'associa a emocions conflictives afectant tant al nostre estat mental com al nostre físic. Dormir bé ajuda a combatre moltes malalties que poden acabar afectant altres òrgans si no aconseguim descansar bé.

L'estrès produeix al nostre organisme una acumulació extra d'energia com a reacció a situacions extremes. Quin és el problema? No vam alliberar aquesta energia i ens sentim esgotats ja que l'hem obtingut a costa de les reserves del nostre organisme.

A el no haver donat sortida muscular a aquesta energia s'acumula en el sistema nerviós en forma de tensió. Durant la nit podem patir episodis d'ansietat despertant amb palpitacions o sensació de tristesa o por sense aconseguir tornar a agafar el son.

Tècnica ràpida per alliberar l'estrès:

Centrar l'atenció en el cor. Oblidar la resta de el cos i concentrar la ment només a la zona de el pit.

Iniciar respiracions a un ritme lent, suau i profund. La nostra ment està centrant la seva atenció a el moviment suau de el pit controlant la respiració.

A l'aconseguir una dinàmica d'inspirar i expirar de forma suau i profunda hem d'evocar una imatge, un record, una idea, un sentiment positiu per algú o per alguna cosa.

Continuar amb la respiració compassada el temps necessari per relaxar el nostre organisme. Els pensaments positius són tan importants com l'exercici respiratori, la nostra ment necessita ser orientada per controlar les emocions.

En els casos d'insomni també és de gran ajuda i si realitzem aquest exercici 3 vegades a el dia uns 5 minuts el cos anirà aprenent a fer-ho espontàniament, ajudant així a controlar l'ansietat.

Evidentment la solució més efectiva serà canviar de vida, trobant temps per als nostres hobbies, practicar exercici i descansar bé.

Share this content

Add a comment

 (with http://)