10 consells per dormir bé

Published : 2021-01-14 15:50:46
Categories :

10 consells per dormir bé

La majoria de les persones tenen problemes per dormir en un moment o altre de la vida. Hi ha factors tant físics com psíquics que desencadenen alteracions de la son. Podem intentar reconduir la situació amb uns petits hàbits que si seguim de forma constant ens ajudaran a reconvertir aquesta situació.

La temperatura de l'estada ha d'estar a una temperatura al voltant dels 18 o 20 graus, havent estat ventilada adequadament durant el dia.

Fer exercici mínim mitja hora diària (passejar, córrer, nedar ...) però mai abans d'anar a dormir.

Realitzar un sopar lleuger però no anar a dormir amb sensació de gana. Una infusió o beguda calenta abans d'anar a dormir ajudarà.

Mantenir de forma disciplinada un horari regular tant per anar a dormir com per aixecar-procurant no dormir durant el dia.

L'habitació ha d'estar a les fosques i sense sorolls. Es poden utilitzar aromes com l'espígol que posseeix un efecte relaxant.

El seu llit ha de ser adaptable i còmoda. No prolongui la vida del seu matalàs si comença a notar el deteriorament o si el seu cos ha variat de forma evident, deixeu-vos assessorar.

No prendre estimulants hores abans de dormir, cafè, te, alcohol ... Per anar bé renunciar-hi a partir de l'mig dia.

El tabac es considera una droga perjudicial que pot provocar alteracions en el descans nocturn.

Realitzar un protocol personal diari abans d'anar a dormir. Un bany relaxant, un petit massatge, llegir una estona ...

El més difícil és controlar tots els pensaments que ens arriben al capdavant a l'hora de tancar els ulls. Pensa que qualsevol problema té solució quan estem descansats i frescos. Si has aconseguit relaxar-te podràs concentrar-te en pensaments agradables i positius fins que arribi el son.

Share this content

Add a comment

 (with http://)