Com triar el matalàs adequat per al teu descans

Si vol saber com triar un matalàs, pensi que la seva elecció l'acompanyarà cada nit els propers 10 anys.

Hi ha diferents materials: molls, làtex, viscoelàstica, tubes, barreges de tots ells i altres. La certificació Oekotex Standard 100 classe 1 ens garanteixen la no toxicitat dels materials. Aquesta certificació té un cost afegit a l'producte però ens ajuda a escollir un descans sa i higiènic. Moltes certificacions que exposen alguns fabricants corresponen (sobretot a internet) únicament a el teixit exterior de l'matalàs i no als components.

En tots els tipus de matalàs podem trobar suports suaus, mitjans o fermes. Fins i tot podem trobar matalassos biconfort, per adaptar-se a les necessitats de parelles de físic molt diferent entre si.

El concepte de fermesa no és més que una apreciació personal. Per a diferents persones al mateix matalàs pot ser suau o ferma. És important combinar el nostre pes amb un confort mitjà. La tendència habitual ha estat fins ara buscar suports molt ferms, per considerar que era el més adequat per a la salut. Tal com detallem en l'apartat d'higiene postural, l'equilibri entre fermesa i adaptació és la combinació ideal al costat d'una correcta postura.

Els diferents materials en el mercat poden aconseguir aquest equilibri. No cal menysprear un o altre, sinó escollir el que s'adapti millor a les nostres característiques físiques. Si tenim dubtes aquí serà molt important deixar-nos assessorar per un professional que valorarà la nostra complexió física i el nostre sentit de l'confort. Estem per aconsellar.

Materials d'un matalàs i les seves propietats

molls

Tècnicament, el moll exerceix una pressió contra el nostre cos inversament proporcional al nostre pes. Hi ha diversos tipus de carcasses de molls. La tradicional, ja sigui Carbonell o doble òfset, són ferms i transmeten molt el moviment. És a dir: tenen rebot. Són frescos a deixar el cos molt en la superfície i acostumen a tenir un reforç lateral que millora la asseguda. No ofereixen un enorme confort però, en una gamma mitjana, són resistents a llarg termini.

El moll ensacat o independent: no uneix entre si els ressorts amb fil continu, de manera que es disminueix en gran mesura en rebot i no transmet gairebé moviment quan dormen dues persones. Aquí millora molt l'adaptació ergonòmica i manté una bona ventilació.

làtex

Bàsicament hi ha dos tipus de composició química d'aquests matalassos: el làtex 100%, denominat així legalment (amb una composició de el 20% de làtex natural i el 80% de làtex sintètic), i el làtex natural (a partir de l'85% de làtex natural).

Les seves propietats d'elasticitat i adaptació van revolucionar el món de l'descans, demostrant que un suport ergonòmic aporta més benestar que un ferma. Material anti bactericida, atèrmic i indeformable. Necessita d'una base adequada per a la seva correcta adaptació a el cos i la seva necessitat de ventilació, ja que no té capacitat d'evaporació.

Després del seu èxit, han aparegut al mercat matalassos de làtex a molt baix preu, amb sospitosos resultats. És important escollir una densitat mitjana o alta amb un somier de làmines estretes no molt separades i amb un tac que basculi per augmentar l'adaptació de l'matalàs a les diferents parts de el cos.

Davant les diferents composicions, el làtex 100% és més ferma i comercial, davant el làtex natural, que és més suau, més transpirable i de major durada i evidentment de major preu.

viscoelàstics

Després del làtex es fa un pas més en l'adaptació gràcies a la incorporació de l'material viscoelàstic. Sensible a la temperatura i la humitat, reacciona davant la calor corporal, adaptant-se a totes les parts de el cos. Alleuja els punts de pressió i afavoreix la sensació d'ingravidesa, reduint el moviment nocturn i proporcionant un son més reparador.

El pes de el cos es distribueix de manera uniforme, estabilitzant la tensió sanguínia. És un material durador, que no transmet moviment. Amb possibilitat de combinar-se amb qualsevol tipus de base.

El nucli de l'matalàs està format per diferents materials. La part inferior dóna suport i sustentació i poden variar els centímetres i les densitats. Aquí és on més canvia el preu i la durada entre un matalàs i un altre. No només importa la capa superior de viscoelàstica sinó que entre una espumació tècnica o un poliuretà hi ha una gran diferència de resultat i preu.

No hi ha una normativa legal que obligui els fabricants a detallar la composició dels components d'un matalàs, pel que pràcticament l'única orientació de el client és la diferència de preu entre diferents models.

Amb el làtex ja va coincidir la baixada de preu amb la baixada de la qualitat dels matalassos en el mercat, de manera que va començar a parlar malament d'aquest producte, quan realment havia suposat una revolució en el món de l'descans.

Actualment està passant amb les viscoelàstiques, on els centímetres no són tan importants com la qualitat dels materials.

En l'actualitat podem tenir diferents fermeses i suports amb aquest material, ja que ofereix infinites possibilitats. Encara que és més apreciat en la recerca de matalassos molt suaus i adaptables, també trobem fermeses mitjanes o altes, fins i tot la combinació de les dues en un mateix llit.

Un matalàs de matrimoni en gamma mitjana-alta es troba en els 800 €, que suposen 22 cèntims a el dia durant 10 anys. Desconfia de les grans ofertes i compra el que s'ajusti a les teves necessitats. La inversió en el teu equip de descans suposa benestar, confort, ergonomia, salut.

Noves tecnologies en els matalassos

Intentant continuar amb la investigació de nous suports que millorin i solucionin els defectes dels actuals, van sortint a el mercat materials innovadors que, no sent encara molt coneguts, sí que són molt apreciats en els establiments especialitzats per la seva aportació a una nova evolució de l'descans.

En el nostre catàleg trobaràs detallats els models, amb combinacions de nous materials, ja sigui en nuclis o teixits.

Ebovai, wattergel, tubes, làtex amb fresh color, etc. Un ventall de possibilitats on encara la puresa dels materials no ha estat massificada i adulterada. És la resposta a necessitats de tota mena. Trobareu les especificacions de les avantatges de cada un en cada model. També en el nostre apartat bloc anirem incorporant les novetats que vagin apareixent en el món de l'descans, així com els seus avantatges i possibilitats.

Desconfia de les grans ofertes i compra el que s'ajusti a les teves necessitats. La teva inversió en equip de descans suposa benestar, confort, ergonomia. Al capdavall, salut.

Davant de qualsevol dubte sobre la composició dels models de Megacolchon no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per aclarir qualsevol dubte, ja que nosaltres exigim als nostres proveïdors certificacions i especificacions de tots els materials que detallem com qualitat contrastada (93 630 24 21 oa info@megacolchon.es).

Recorda tens només una esquena i t'ha de durar tota la vida.